GLENide lähetusi korraldab Arengukoostöö Ümarlaud ja rahastab Välisministeerium.

kolmapäev, 23. juuli 2014

Organisatsioonist


Green Cameroon, nagu nimi viitab, on looduskaitsele orienteeritud organisatsioon, mis laiemas laastus tegutseb edela Kamerunis. Tegu pole kuigi suure organisatsiooniga. Palgalisi töötajaid on üks – Masango Sone, keda abistavad paar kohalikku vabatahtlikku ning mõnikord ka rahvusvahelised vabatahtlikud. Nagu Masango ütleb, on Green Camerooni eesmärk olnud suunata vahendid projektidesse ja nende elluviimisesse ning seetõttu ongi organisatsiooni enda olemus väga piiratud. Kontor on pisike, õmblejanna ja puusepatöökoja vahel ning on varustatud ainult hädavajalike asjadega (näiteks tualett ilmselgelt nii hädavajalik pole).
Green Cameroon loodi juba 2003. aastal ning vaatamata oma suhtelisele väiksusele on korda saadetud palju. Suurimaks keskkonna säilitamise probleemiks peetakse keskkonnateadlikuse puudumist. Koolide õppekavades puudub keskkonnaharidus, inimeste teadlikus loodussäästlikust käitumisest on päris madal. Organisatsiooni eesmärk ongi läbi elanike teadlikkuse tõsta nende huvi oma elukeskkonna säilitamise vastu ja seeläbi säästa ka selle piirkonna looduskeskonda.
Suurematest projektidest on juba läbi viidud Mt.Camerooni päästmise projekt, kus kohalikke elanikke õpetati ehitama säästlikke ahjusid, mille kütmine võttis vähem ressursse. Sest 90% juhtudel kasutatakse kütmiseks ja söögi valmistamiseks just Mt. Camerooni vihmametsade puid. Samuti õpetati kohalikele jätkusuutliku metsakasutamist, mis kasvava rahvaarvu tingimustes on hädavajalik.
2010. ja 2012. aasta vahel uuriti Green Camerooni juhtimisel Mt. Camerooni metsades kasvavate puude ja taimede meditsiinilist väärtust, koostati vastavad juhendid ja raamatud, ning istutati kahesajast meditsiinilsest taimest koosnev mets.
Samal ajal viidi läbi ka roheliste korrapidajate programm koolides, mille kaudu õpetati õpilastele, miks pole hea prahti maha visata. Õpilaste enda seast koolitati välja korrapidajad, kes hakkasid valvama prahi loopimise järele.
Praegu on käsil tervelt kaheksa projekti. Loodussäätliku eluviisi teavituskampaania, koolides keskkonnahariduse õpetamine, kogukonna arendamise programm, kogukondlik puude istutamise kampaania, noorte põllumajanduslikku tegevusse kaasamise projekt, puu lapsendamise projekt, kogukondlik seakasvatuse projekt ja geoinformatsiooni haldamise projekt. Kõikide nende kohta võib täpsemalt lugeda inglise keeles: http://www.greencameroon.org/environment-projects/
Tegin kontorist pilti ka, aga kuna ma olen fotoka juhtme maha unustanud, laen selle üles alles homme.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar